Ajankohtaista

Amerikansuomalaisen musiikin tapahtuma

25.9.2017

Amerikansuomalaisen musiikin tapahtuma

lauantaina 7.10.2017 klo 13–24

Herajoen Työväentalo

Vanha Kormuntie 32, Riihimäki

Kansainvälinen tapahtuma järjestetään nyt yhdeksättä kertaa tunnelmallisessa seuratalossa Riihimäellä.

Seminaari klo 13-17

Seminaarin ohjelmassa on useita esitelmiä Pohjois-Amerikan suomalaisista. Avaussanojen jälkeen äänilevytutkija, FT Pekka Gronow esitelmöi amerikan-suomalaisista äänilevyistä.

Dosentti Marko Tikka kertoo harmonikansoittaja Hannes Laineen ja ksylofonisti-hanuristi Walter Toppilan elämäntyöstä. Muusikot olivat 1920-1930-luvuilla tunnettuja erityisesti Keskilännen osavaltioissa ja muuallakin suomalaisseuduilla.

Kahvitauon ja vapaan estradin jälkeen esiintyy tutkija Ahti Tolvanen,

Thunder Bay Finnish-Canadian Historical Society -yhteisöstä. Hän tekee katsauksen Kanadan 150-vuotiseen itsenäisyyteen ja kertoo samalla toisen kotikaupunkinsa Thunder Bayn suomalaisista.

Toiminnanjohtaja Tellervo Lahti kertoo Suomen Siirtolaisuusmuseon Kanadan talo -hankkeesta. Kanadan New Finlandista lahjoitettu rakennus siirrettiin viime syksynä Maailman Raitille Seinäjoen Peräseinäjoelle.

Seminaarin päätteeksi esitetään siirtolaisdokumentti Pohjois-Dakotan preerioilta: -”kun pyörremyrsky puhdisti kartanon pihan ja vei ulko hyysikän reijänkin leekiin”

Iltamat klo 18-24

Laulaja, imitaattori, Viihdetaiteen Mestari Reijo Salminen viihdyttää yleisöä kahdesti illan kuluessa. Amerikansuomalaista musiikkia esittävät mm. Marko Tikka, Mikko Uusitalo ja Hannu Virta. Loppuillan tanssimusiikista vastaa Osmo Juutilainen harmonikka-ryhmineen.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua myös harmonikka- ja valokuvanäyttelyyn sekä toripöydän tuotteisiin. Tapahtuman perinteeseen kuuluvat myös arpajaiset, jossa on hyviä palkintoja. Kahvilassa voi nauttia herkullista kala- tai lihamojakkaa (keittoa). Keittoruokailu pyydetään varaamaan viimeistään 2 pv. ennen tilaisuuden alkua Heikki Tammiselta. Kahviossa on mahdollisuus myös pikkusuolaiseen ruokailuun kahvin ja teen kera.

Seminaarin pääsymaksu on 10 €/hlö, iltamien 15 €/hlö. Koko tapahtuman osallistumismaksu 25 €/hlö sisältää pullakahvit. Maksun voi suorittaa ennakolta Ulkosuomalaiskulttuurin Seuran tilille FI49 5396 0220 1372 52, viite 16722. Pääsylippuja saa myös ovelta.

Tervetuloa siirtolaisuuden ja harmonikkamusiikin pariin!

Tiedustelut tapahtuman järjestäjiltä: Ulkosuomalaiskulttuurin Seura ry, pj. Heikki Tamminen, puhelin 040 8096 305, uksi572009@gmail.com . Suomen Siirtolaisuusmuseo, toiminnanjohtaja Tellervo Lahti, puhelin 040 7748 577, tellervo.lahti@siirtolaisuusmuseo.fi