Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry

Suomen Siirtolaisuusmuseon Tukiyhdistys ry (syksystä 2011 lähtien Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry) on perustettu vuonna 2004. Yhdistys ylläpitää ja kehittää vuonna 2006 perustetun Suomen Siirtolaisuusmuseon toimintaa. Yhdistys järjestää siirtolaisuuteen liittyviä tapahtumia ja näyttelyitä, kerää ja hoitaa siirtolaisuuteen liitttyviä kokoelmia sekä tekee yhteistyötä siirtolaisuuteen liittyvien kotimaisten ja ulkomaisten tahojen kanssa.

Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry:llä on henkilö- ja yhteisöjäseniä sekä Suomesta että ulkosuomalaisten parista, mm. Yhdysvalloista, Kanadasta, Australiasta sekä Ruotsista ja eräistä muista Euroopan maista.

Yhdistyksen jäsenmaksu henkilöiltä on 25 € ja yhteisöiltä 100 €/vuosi.
Toimintaamme voi tukea myös rahalahjoituksin. Yhdistys on järjestänyt useita jäsenmatkoja sekä naapurimaihin että kaukokohteisiin. Jäseniksi toivomme yhdistyksen toimintaa kannattavia henkilöitä ja yhteisöjä.

Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry:n hallitus 2020

puheenjohtaja Markus Haapala, Seinäjoki
varapuheenjohtaja Aulikki Soini, Seinäjoki 
jäsen Liisa Kaukonen, Isokyrö
jäsen Olavi Koivukangas, Turku
jäsen Olli Lehtipuu, Tampere
jäsen Jani Manni, Seinäjoki 
jäsen Aki Salli, Kurikka
hallituksen sihteeri ja taloudenhoitaja / toiminnanjohtaja Tellervo Lahti

Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry:n hallituksen asettama Maailman Raitin kehittämisryhmä suunnittelee ja tekee hallitukselle ehdotuksia kävijöiden viihtyvyyttä edistävästä Maailman Raitin kehittämisestä.